Çocuk Beslenmesi

 

Çocuk Beslenmesi

Çocuk beslenmesi’nde 1. hafta (Sebze Çorbası) : 4 su bardağı su,2 ortaboy havuç, 1 orta boy patates, 1 tatlı kaşığı pirinç konarak 45-50 dakika ağzıkapalı kapta pişirin.Düdüklü tencerede pişireceksiniz 1 su bardağı su ile 15 dakika pişirmek yeterlidir.Tel süzgeç veya blenderden geçirilir.Bu sulu çorba,önce yarım çay bardağı ile başlanır daha sonraq çocuğun isteğine göre yavaş yavaş arttırılarak verilir.Doyacak miktarda yiyebilene dek öğünler anne sütü ile tamamlanır.

Çocuk beslenmesi’nde 2. hafta (basit sebze püresi) : Yukarıdaki gibi daha az su ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı konarak pişirilir.Havuçlar ve patatesler püre haline getirilir.

Çocuk beslenmesi’nde 3.hafta (karışık sebze püresi) : Mevsim sebzeleri eklenerek içerik zenginleştirilir.Küçük kablarda 1-2 gün saklanabilir.

(Taze,fasulye,ıspanak,semizotu,enginar,kabak,kereviz,brokoli,mercimek).Ancak yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak,maydonoz,pazı vb.)Günlük ilave edilmelidir.Yeşil yapraklı sebzeleri içeren çorbalar birkereden fazla ısıtılmamalıdır.Bebek 6-7 aylık olunca hazırlanan sebze püresşne,teppeleme 1 çorba kaşığı kıyma (3kez çekilmiş) eklenebilir.

NOT : Tuz 1 yaşından sonra kullanılmaya başlanabilir.

SEBZE ÇORBASI : 4-6 Aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı başlanır,gittikçe arttırılır,1 veya 2 günlük olarak hazırlanmalıdır.

Malzemeler:

• 1 subardağı su
• 1 orta boy havuç
• 1 küçük patates
• 1 tatlı kaşığı pirinç

Hazırlanışı :

Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı pişirilir.Tel süzgeçten geçirilir,1 çay kaşığı ilave edilir.Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz.

YOĞURT : 5-6 aydan itibaren başlanır ve genelde ikindi öğününde verilir.

Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir.3 ölçek hazırlanan biberon mamasının içine ıluk iken (43-44C)1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre bir ortamda mayalanmaya bırakılır.

Not :Bebeğiniz 12.ayını doldurduktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz

Süt kaynatılır,elin dayanabileceği sıcaklığa (43C) kadar soğutulur.200 ml.süt içerisine 1 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır.Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.

Bizden haber almak isterseniz lütfen email adresinizi yazın ve abone olun.
Telefon İle Arayın WhatsApp İletişim Hattı