Rahim Hastalıklarında Çözüm

 

Rahim Hastalıklarında Çözüm

Rahim Hastalıklarında Çözüm’ de modern tıbbi teşhis araçlarına bir yenisi daha katıldı. Histerokopi dediğimiz işlemde aynı gastroskopi, kolonoskopide yapıldığı gibi rahim içini ince borularla aydınlatarak burada mevcut hastalıklar gözle görülmektedir. Bu işlem sırasında normal muayene pozisyonunda vajinadan sonra rahim içine de giren ince tüpler kullanılır. Burada en önemli özellik hastalığa sebep olan anormalliğin direkt olarak gözle görülüp teşhis edilmesidir. Bu sayede teşhis en doğru şekilde konulmaktadır. Aynı işlem sırasında, görülen patolojik oluşumdan biopsi de alınıp teşhis doğrulanmaktadır. Rahim içine kaçmış spiraller, myomlar, polipler, rahim içi incelemeleri teşhis edilip aynı zamanda tedavi edilir.

Çocuk yapmak istemeyen ve aynı zamanda düzensiz adet kanamaları olan bayanlarda, rahim içi bu yöntemle pişirilerek kanama ortadan kaldırılmış olur.

Bu işlem sadece teşhis amaçlı yapılıyorsa poliklinikte lokal anestezi ile uygulanabilir, operatif bir işlem yapılacaksa hastanede anestezi ile yapılır. 5 dakika ile yarım saat arası süren işlem sonrası hasta aynı gün taburcu olup, 2 gün sonra normal günlük yaşantısına dönmektedir. Herhangi bir yara izi, dikiş kullanılmayan histeroskopi işlemi hastalar için büyük rahatlık sağlamaktadır.

Bizden haber almak isterseniz lütfen email adresinizi yazın ve abone olun.
Telefon İle Arayın WhatsApp İletişim Hattı