Tüp Bebek [IVF]

Tüp bebek, sadece doktorun ya da embriyoloğun işi değildir. Ekip işidir. Ana görev çifte aittir. Bizler, doktor embriyolog, hemşire, personel, hasta danışmanı olarak tüm ekibimizle, bilimsel bilgi, becerimiz ve insani yönümüzle çiftlere destek oluyor, hep birlikte güçlü deneyimli bir ekip olarak çözüm yolunda ilerliyoruz.

SİZİ ARAYALIM

5 Dakika içerisinde sizinle iletişime geçelim.

Subscription Form

Tedavi Seçenekleri

Aşılama (IUI) Yöntemi

Aşılama (IUI), hamile kalamayan veya hamilelikte zorlanan çiftler için gebelik şansını artırabilen doğal bir doğurganlık tedavisidir. Uygulama için muayenehane şartları gerekmektedir.

Tüp Bebek Tedavisi

Tüp Bebek Tedavisi, normal gebelik yaşama olasılığı olmayan ya da çok az olan çiftlerde gebe kalma olasılığını arttıran tedavi yöntemidir. Tüp Bebek uygulaması, kadın ve erkeğe ait üreme hücrelerinin vücut dışı koşullarda döllenme ile gerçekleşmesi ile meydana gelir.

Mikroenjeksiyon-ICSI

Mikroenjeksiyon (ISCI), spermin yumurta içine enjekte edilmesi işlemidir. Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen bu işlem ile, yumurta ve sperm kalitesine göre değişmekle birlikte, olgun yumurtaların yüzde 40-70’inde döllenmenin gerçekleşmesi beklenir.  

IMSI – Sperm Mikroenjeksiyonu

Yüksek oranda mikroskobik büyütme uygulanarak incelenen spermin, mikroenjeksiyon işleminde kullanılması, IMSI yani sperm mikroenjeksiyonu olarak ifade edilir.

Bu işlem tüp bebek tedavisi ve normal mikroenjeksiyon ile karşılaştırıldığında, daha iyi kalitede sperm hücresinin morfolojik incelemesinin yapılmasına imkan sağlamaktadır.

Blastosist Transferi

Gelişen teknoloji ile birlikte uygulanmaya başlanan blastosist transferi, ileri tüp bebek yöntemlerinden biridir.

Normal yollarla oluşan bir gebelikte; yumurtalık ve sperm hücrelerinin birleşmesi yani döllenmesi sonucu oluşan tek hücreli embriyo, döllenmeden yaklaşık 5-6 gün sonra tüplerden geçerek anne rahmine tutunmak üzere yol alır. Hacmi genişleyen ve etrafını saran zarın dışına çıkan embriyo, bu dönemde blastosist olarak adlandırılır.

Tedaviye Yardımcı Yöntemler

Embriyo Traşlama

Tüp bebek tedavilerinde, döllenmeden sonra elde edilen embriyolar anne rahmine yerleştirilir ve burada büyüyüp gelişmeye devam ederler. Ancak bazı durumlarda, en iyi kalitede embriyo bile transfer edilse, gebelik oluşmamaktadır. Bunun sebeplerinden biri, embriyonun çevresindeki zarın yırtılmaması ve anne rahmine tutunamamasıdır.

Gebelik Aşısı

Tüp bebek tedavisi içinde son gelişen teknolojilerden biri olan gebelik aşısı, anne rahminin gebeliği daha rahat kabul etmesine olanak sağlamaktadır. Bu işlem ile embriyonun transferinden önce rahim canlandırılır ve gebeliğe hazırlanır. Böylece embriyonun tutunma şansı artmış olur.

Havuz Yöntemi

Embriyoların anne rahmine transferi gerçekleştirilmeden önce iki ya da daha fazla sayıda yumurta toplama işlemi yapılması ve bu yolla elde edilen embriyoların dondurulmasına havuz yöntemi adı verilir. Uygulanan tedavi programına göre, havuzda bulunan embriyolar çözülerek rahim içine transfer edilmektedir.

Uygun Zamanda Embriyo Transferi

Tüp bebek yönteminde gelinen son aşama olan, yumurta v e spermin döllenmesi sonucu oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi işlemine embriyo transferi adı verilir. Gebelik başarısını artırmak için en kaliteli embriyoların seçilip en doğru zamanda transfer edilmesi gerekmektedir. 

Microakışkan Sperm Ayıklama Çipi (Sperm Chip)

Tüp bebek tedavilerinde sperm hazırlamak için kullanılan, santrifüjleme ve yüzdürme olmak üzere iki temel yöntem ön plana çıkmaktadır.

Santrifüjleme işlemi, sperm hücrelerinde reaktif oksijen türevleri yani ROS oluşumuna neden olurken bir yandan da DNA yapısında bazı hasarlar oluşturabilmektedir. Öte yandan, santrifüj edilmeye gerek olmadan uygulanan mikroakışkan sperm ayıklama çipi, oluşan zararın önüne geçilebilmekte ve böylece elde edilen kaliteli embriyolar ile gebelik oranı artırılabilmektedir. 

Cerrahi Yöntemle Sperm Arama

Mikro TESE

Azospermi, yani erkeklerde görülen kısırlık durumunun en ileri seviyesidir.  Azospermi erkeklerde  menide hiç sperm oluşmaması durumudur. Böyle bir durum yaşan erkeklerde son çare olarak cerrahi yöntemlere başvurulmaktadır. Mikro TESE operasyonu bu yöntemlerden biridir. 

Endoskopik Cerrahi

Histeroskopi ve Laparoskopi, günümüzde teknolojik gelişimin, tıbbın ve hastaların hizmetine sunduğu sayısız tanı ve tedavi olanaklarından biridir. Ayrıca kullanılan en modern tanı ve tedavi yöntemlerindendir.

Üreme Sağlığının Korunması

Oosit Freezing (Yumurta Dondurma)

Günümüzde tüp bebek uygulamaları arasında yer eden yumurta dondurma işlemi sayesinde, kadının yumurtaları toplanarak ileride çocuk sahibi olmak üzere saklanması mümkün hale gelmiştir.

Sperm Dondurma

Sperm dondurma işlemi, erkekten alınan sperm örneklerinin ileriki yıllarda tüp bebek tedavisinde kullanılmak üzere laboratuvar ortamında dondurulmasıdır.

Embriyo Dondurma

Ebeveynlerden toplanan sperm ve yumurta örneklerinin laboratuvar ortamında döllenmesiyle elde edilen embriyolar anne rahmine transfer edilmektedir. Ancak tüp bebek denemelerinde, anneye en fazla 2 embriyo transferi yapılabilir. Oluşan diğer embriyolar ise embriyo dondurma yöntemi ile bir sonraki işlemlerde kullanılmak üzere dondurularak saklanabilir.

Böylece, tek seferde birden fazla gebelik şansı elde edilmiş olur. Türkiye’de yasal olarak embriyolar 5 yıl boyunca muhafaza edilebilmektedir. 

Genetik Taramalı Tüp Bebek

PGT Tek Gen Hastalıkları

Günümüzde gelişen teknolojik imkanlar ile birlikte, embriyolar anne rahmine yerleştirilmeden önce  birçok kalıtsal hastalığın teşhisi mümkün hale gelmiştir. Preimplantasyon Genetik Tanı yani kısaca PGT, embriyoların genetik olarak incelenmesine olanak sağlayan bir tekniktir.

aCGH

Array Komperatif Genomik Hibridizasyon yani aCGH, embriyoların transfer edilmeden önce kapsamlı gen taramasının gerçekleştirilmesi, böylece uygun embriyoların seçilmesi için başvurulan bir teknolojidir.

Deneyimli Kadromuz

OTA & Jinemed Hastanesi

16 Yıllık Tecrübe

Hastanemiz JCI sertifikasına sahiptir ve alanında Türkiye’de ilk 10 klinikte yer almaktadır.

90’dan fazla Doktor

Alanında kendini geliştirmiş ve ispatlamış üst düzey doktor kadromuz

50’den fazla Bölüm

OTA & jİNEMED olarak 53 bölüm,212 yatak ve 30 yoğun bakım ünitemiz ile multidisipliner hastaneyiz.

Kazanılmış Güven

45.000’den fazla operasyon ile tecrübeli ekip

SİZİ ARAYALIM

5 Dakika içerisinde sizinle iletişime geçelim.

Subscription Form

Beşiktaş’ın iki saygın sağlık kuruluşu Ota Tıp Merkezi ve Jinemed Hastanesi güçlerini “OTA & Jinemed Hastanesi’” adı altında birleştirdi. Müşteri memnuniyeti ve kalite standartlarının ön planda tutulduğu Fulya Jinemed’in hastanecilik tecrübesi ile OTA’ nın geniş poliklinik ağı ve SGK güvencesine sahip hastaya, hizmet verme avantajı bir araya getirilmiştir.

SGK ve tüm özel sağlık sigortaları ile anlaşması olan hastanemizde, bu birleşme ile poliklinik hizmeti verilen branş sayısı da artmış, kadromuza bir çok yeni dalda uzman doktorlar katılmıştır.

SİZİ ARAYALIM

5 Dakika içerisinde sizinle iletişime geçelim.





    Bizden haber almak isterseniz lütfen email adresinizi yazın ve abone olun.
    Telefon İle Arayın WhatsApp İletişim Hattı